perjantai 15. toukokuuta 2009

Hopeakorukurssin antia: muinaiskääty ja taotusta hopealangasta tehty kaulakoru

Olin juuri parin päivän hopeankäsittelyn erikoiskurssilla ja täytyy sanoa, että oli kyllä antoisin kurssi ikinä! Opin tekemään hopealangasta renkaita, joista voi punoa vaikka minkälaisia käätyjä, juottamaan ja sulattamaan hopeaa. Lisäksi opin monia hopean muokkaustekniikoita: takomisen, muottiin puristamisen, muotilla leikkaamisen, kuvioimisen kukkalangalla sekä hopean kiillotustekniikoita. Aivan upea kurssi! Tässä pari valmista kaulaketjua. Ensimmäinen koskaan tekemäni muinaiskääty, jossa säästin vähän hopeaa punomalla takaosaan vain 1 x 2 rengasta (edessä tietysti 2 x 2).



Tämä toisen tuottaminen olikin sitten hieman ruumiillisempaa työtä. Ensin veivataan 2 mm:n hopea isolla kammella spiraaliksi, sahataan rinkuloiksi, rinkulat juotetaan yhteen ja hapotetaan, sitten ne muotoillaan ovaaleiksi ja ovaalit taotaan litteiksi vielä yksi kerrallaan erilaisilla vasaroilla. Sitten liitetään taotut osat toisiinsa 2 mm:n puolipyöreäksi valssatulla hopealangalla, joka muotoillaan ja sahataan oikean kokoiseksi. Lopuksi taoin vielä tapin tappilukkoon ja linkitin sen muutamalla hopearenkaalla korun toiseen päähän. Pariksi tunniksi rumpuun kiillottumaan ja voila: näyttävä kaulakoru on valmis. Meni muutama tunti... :)



Parin päivän kurssin jälkeen olinkin aika puhki ja uni maistui monen tunnin hopean sahaamisen ja muotoilun jälkeen. Aivan mahtava kurssi! Tahtoo lisää!! Ja tältä muuten näytti hopeamuotoilijan työpiste. Työtavat ja työtilat muistuttavat muutenkin huomattavasti enemmän autokorjaamoa kuin kultakauppaa... :)

Ei kommentteja: