sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Sormus hopeasavesta

Löysin Hobbookista jännän kirjan, jossa näytettiin, miten hopeasavesta (jolla ei sinänsä ole mitään tekemistä saven kanssa, se on jauhettua hopeaa, jossa on hieman myrkytöntä sidosainetta ja vettä) muotoillaan erilaisia koruja. Massaa muotoillaan, se kuivataan, viimeistellään ja poltetaan. Lopuksi koru vielä kiillotetaan ja voila, tuloksena on täyttä hopeaa oleva koru. Eli siis puhtaampaa hopeaa kuin se tuttu ja turvallinen sterling 925! Hopeasaven idea on, että se orgaaninen aina, joka pitää tahnan yhdessä, poltetaan pois ja lopputuotteeksi jää vain hopeaa. Eli jos et ole seppä syntyessäsi etkä koulutukseltasi, tässä on hyvä keino tehdä hopeasepän töitä ilman pitkää koulutusta ja metallipajaa.

Sitten sormuksen aiheeseen. Olen teinistä lähtien halunnut scarab:n eli suomeksi no, sittisontiasta kuvaavan rintarossin. Tällä tietysti on hieman juhlallisempikin selitys, eli tämä kiinnostus juontaa juurensa muinainen Egypti -innostuksesta. Tuolloin tätä koppakuoriaista pidettiin auringon jumalana ja se edusti egyptiläisille ikuista elämää. Ja onhan ne aika hienoaja pörriäisiä muutenkin :). Tämä olisi kiva vielä emaloida, mutta taidan tehdä sen vasta rintarossille, tuo on kivan näköinen ihan hopeisenakin. Silminä zirkoniat.



Yllättävän aikaavievää oli tämän massan muotoilu, tämän hopeasormuksen (ja riipuksen, jota en näytä ;) tekemiseen meni reilut 6 tuntia. Lisää tietoa hopeasavesta ja sen työstämisestä: www.hopeasavi.fi. Tätä puuhastellessa kyllä meni sunnuntai vikkelään ja tulos oli jo kotimatkalla sormessa nähtävillä :).

Ei kommentteja: